Sint-Truiden by Lights

17/10

Ontdek Sint-Truiden by Lights

Ieder jaar wordt de stad in de winter nog mooier door Sint-Truiden by Lights. Dit is een wandeling van 5,3 km langs prachtig verlichte monumenten en bijzondere installaties. Je kunt deze route iedere vrijdag, zaterdag en zondag na zonsondergang zelf of onder begeleiding van een gids afleggen. Sint-Truiden by Lights is tot 27 januari 2019 te bezoeken.

De gratis wandelfolder vindt je bij Toerisme Sint-Truiden of aan de infobalie aan het Stadhuis (kant Groenmarkt) op vrijdag- en zaterdagavond tussen 18.00 - 20.00 uur.

De verlichte sites en monumenten

Er zijn 14 verlichte sites, waaronder De Veemarkthallen, CC De Bogaard en de Minderenbroederssite. Extra bijzonder zijn de lichtkunstwerken van Koen Vanmechelen. Zijn project: Cosmopolitan Chicken, is te zien bij de Abdijtoren. Op de route vind je een sprekende boom die je vertelt over wat hij in al die jaren heeft meegemaakt. En het stadspark krijgt een magische sfeer door de feeërieke lichtelementen die de stille vijvers en het groen omtoveren tot een sprookjesachtige omgeving.

Meer weten over Sint-Truiden by Lights? Klik hier door naar de officiële website.

Sweet Lights

Dit jaar is er nog meer te beleven tijdens Sint-Truiden by Lights dan voorheen. Boek het arrangement Sweet Lights en ga met een verhalenverteller mee naar de mooiste plekjes van de stad. Van de boeiende verhalen honger gekregen? Tijdens Sweet Lights proef je heerlijke streekproducten terwijl je kijkt naar een vurige show. Sweet Lights wordt iedere eerste, tweede en derde zaterdag én op 29 december georganiseerd. De prijs is € 12,00 per persoon (degustaties, exclusieve toegangen en begeleider zijn daarbij inbegrepen). Meteen deze wandeling reserveren? Mail dan naar: info.toerisme@sint-truiden.be.

By Lights by Music

Naast het Sweet Lights programma is er ook iedere vierde zaterdag van de maand Sint-Truiden by Lights by Music. Laat je onderweg verrassen door betoverende muzikale intermezzo’s die perfect bij de lichtinstallaties passen. Voor meer informatie en om te reserveren, kun je contact opnemen met Toerisme Sint-Truiden via bovengenoemd mailadres of telefoonnummer: 011 70 18 18.

Goedkoop parkeren in het centrum van Sint-Truiden

Kom je naar Sint-Truiden by Lights en zoek je een plek om voordelig te parkeren vlakbij de wandeling? Parking Centrum ligt aan de Sluisberg, vlakbij de Grote Markt, Abdijtoren en Museum van de Minderenbroeders. De parking beschikt over 244 parkeerplekken, dus er is altijd een plaats te vinden. Je parkeert bij ons de hele dag voor slechts € 5,80. En kom je enkel naar het lichtevenement? In de avond betaal je maar € 0,50 per uur (met een maximum tarief van € 2,50).

Meer informatie over alle voordelige parkeertarieven van Parking Centrum vind je hier.