Herfstvakantie 2018 in Sint-Truiden

25/10

Tips tijdens de herfstvakantie in Sint-Truiden

Tijdens de herfstvakantie van 29 oktober t/m 4 november zijn alle kinderen in België vrij. Op zoek naar een leuke activiteit met het hele gezin in Sint-Truiden? We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet:

Herfst sportdagen met o.a. Stars on Ice en bowling

Er zijn gedurende de herfstvakantie verschillen sportdagen voor jongeren tot 14 jaar. Op maandag 29 oktober zijn kinderen welkom in zwembad Sint-Pieter en in de binnenspeeltuinen. Op 30 oktober kunnen ze het ijs op bij Schaverdijn in Hasselt of bowlen in Beta Bowlingcentrum. Op woensdag 31 oktober wordt er een spannende ondergrondse indoor minigolf georganiseerd met geur-, licht- en geluidseffecten en is de piste van de skihal in Peer afgehuurd voor jong ski- en snowboardtalent.

Inschrijven kan via info.sport@sint-truiden.be en meer informatie vind je hier.

Sint-Truiden by Lights

In het weekend kun je met het hele gezin Sint-Truiden in het donker ontdekken tijdens Sint-Truiden by Lights. Deze prachtige wandeling brengt je langs 14 bezienswaardigheden, zoals de Abdijtoren, die voorzien zijn van luchtkunstwerken. De gratis wandelfolder is af te halen bij Toerisme Sint-Truiden of aan de infobalie aan het Stadhuis (kant Groenmarkt) op vrijdag- en zaterdagavond tussen 18.00 - 20.00 uur.

Meer weten over Sint-Truiden by Lights? Klik dan hier verder.

Naar de film in Cinema Cameo

Tijdens de herfstvakantie zit het programma van bioscoop Cinema Cameo vol kinderfilms. Ga bijvoorbeeld naar de nieuwe Sinterklaasfilm: Sinterklaas en de wakkere nachten, waarin de Sint en zijn pieten beschuldigd worden van nachtelijk lawaai veroorzaakt door de gewiekste zakenvrouw Frutselia die een winkeltje met speciale slaapmiddeltjes runt. Of koop een kaartje voor het spannende avontuur van een jonge Yeti in Smallfoot.

Benieuwd naar het complete programma? Een week voor de herfstvakantie staat dat online op de website van Cinema Cameo.

Goedkoop parkeren in Sint-Truiden

Kom je met de auto tijdens de herfstvakantie naar Sint-Truiden? Parkeer dan je auto midden in het centrum tegen een voordelig parkeertarief. Parking Centrum ligt aan de Sluisberg. De parking bestaat uit 244 plaatsen dus er is altijd een parkeerplek te vinden. Je betaalt voor een hele dag parkeren slechts € 5,80. En voor wie enkel in de avond of in het weekend komt, zijn er nog goedkopere parkeeropties. Je bekijkt het complete tariefoverzicht hier.

Op de hoogte blijven van activiteiten? Volg onze Facebook-pagina lees iedere week de nieuwste tips en uitjes.